Bra att veta

Inför din resa

BOKNING OCH BETALNING

Vid bokning betalas en bokningsavgift på 5000:- av grundavgiften, denna avgift säkrar er bokning av resan. Restbelopp av grundavgiften betalas senast 30 dagar före avresetidpunkten. Är restbeloppet inte inbetalat på den avtalade förfallodagen, har Scandinavian Prohunters rätt att annullera avtalet. Den inbetalade bokningsavgiften är i så fall förlorad

TROFÈBETALNING

Troféerna kan betalas på 2 olika sätt.

  1. Antingen direkt på plats innan hemresa.
  2. eller en förskottsinbetalning för ev. trofédjur, vid slutavräkningen vid hemkomsten så moträknas detta beloppet mot vad som skjutits.

OBS! Om ett djur påskjuts och det konstateras träff = Troféavgift

FLYGRESA

Om Scandinavain Prohunters skall boka er Flygresa så görs det via Koch - Ljungberg.

EU - VAPENPASS

1995 infördes ett nytt EU-vapenpass, som vi europeiska jägare skall ha när vi reser på jakt i utlandet. Det rekommenderas, att man skaffar sig detta vapenpass i god tid innan jaktresan. Vapenpasset fås vid personlig kontakt med den lokala polisstationen. Det kan ta upp till 14 dagar för att få ett EU-vapenpass beroende på polisdistrikt.

TRANSPORT AV VAPEN OCH AMMUNITION

Scandinavian Prohunters ser till att alla nödvändiga formaliteter är ordnade i förbindelse med transport av vapen och ammunition i offentliga transportmedel, förutsatt att Scandinavian Prohunters tidigt har mottagit de korrekta upplysningarna från kunden som krävs. Scandinavian Prohunters kan dock inte garantera för flygbolagens vapenhantering. För vapenutförsel krävs en anmälan till Tullverket https://tid.tullverket.se/svds/SVD_Information_se.aspx. Vapnet skall transporteras i låsbar vapenkoffert. Den vitala delen (slutstycke eller framstock) och ammunition skall förvaras i resväskan.

VISUM

Till vissa länder krävs ett visum för att komma in t ex. USA, Central Afrikanska Republiken mm. Gå in på www.visumdirekt.se och se vad som krävs för er resa.

DOKUMENTATIONSANSÖKAN TILL OLIKA LÄNDER

Jag behöver få in dessa uppgifter för att ansöka om era nödvändiga dokumentationer.

Storbrittanien

EU vapenpass (kopia, till England originalet), Person Passet (kopia), Svenskt Jaktkort (kopia)

Spanien

Person Passet (kopia), Svenskt Jaktkort (kopia)

Afrika

Person uppgifter samt Vapendetaljer (fyll i bifogat formulär)

Nordamerika

Person uppgifter samt Vapendetaljer (fyll i bifogat formulär)

HYRA AV VAPEN, HYRBIL mm.

Under alla jakter/arrangemang framgår det tydligt vad som ingår. Vad som avtalas eller arrangeras på plats med t.ex extra hotellövernattningar före och/eller efter jakten, krav om enkelrum, extra måltider, hyra av vapen, förbrukning av ammunition mm, tillkommer på priset. Dessa extrautgifter betalas av respektive jägare på plats.

KONSERVATOR

Scandnavian Prohunters hjälper Er med att få kontakt med en bra konservator. Vi vill dock påpeka att Scandinavian Prohunters inte har något ansvar mellan konservator och jägare.

CITES OCH INFÖRSEL AV TROFÉER

(troféer, skinn och kött)

Bestämmelser för viltarter på CITES listor samt det enskilda landets CITES myndighet finns på CITES websida; www.cites.org.

Vi vill uppmärksamma er på, att Scandinavian Prohunters inte kan ta på sig ansvaret för, att nedlagda troféer kan införas i jägarens hemland. Det är jägarens eget ansvar att undersöka dessa förhållanden och ordna de nödvändiga införseltillstånden till hemlandet. Därför uppmanar vi den enskilde jägaren att informera sig om aktuella regler.

FÖRSÄKRING

De flesta av er har ofta fullgott skydd på såväl person, ansvar som utrustning i er hemförsäkring. MEN VI RÅDER ER ATT KONTAKTA ERT FÖRSÄKRINGSBOLAG för att se hur ni är försäkrad inför resan.

RESEGARANTIFONDEN

Scandinavian Prohunters är medlem av Kammarkollegiets Resegarantifond.

PROBLEM

Om det skulle uppstå problem under resan så ber jag er att försöka kontakta mig så att vi kan lösa direkt.

Sofia +46 702112546 Stefan nummer är +46 706680417 svarar vi inte så skicka ett sms!